+30 2351 400218

info[a]the-pandas.gr

Πως πρέπει να είναι το βιογραφικό μας!

Πως πρέπει να είναι το βιογραφικό μας!

Πως πρέπει να είναι το βιογραφικό μας

      Ίσως χρειαστεί να στείλετε πολλά βιογραφικά μέχρι να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας. Ίσως χρειαστεί να στείλετε μόνο ένα, ίσως να είστε από τους τυχερούς που δε θα στείλουν κανένα. Όπως και να έχει καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο όσον αφορά το βιογραφικό σας σημείωμα. Όσα θα διαβάσετε παρακάτω αφορούν την προσωπική μου άποψη από την πλευρά του εργοδότη για το πως πρέπει να φαίνονται τα βιογραφικά μας στοιχεία. 


      Η εμφάνιση του βιογραφικού είναι πάρα πολύ σημαντική. Ένα όμορφο βιογραφικό μπορεί να τραβήξει το μάτι ακόμα κι αν δεν είναι «πλούσιο» σε εκπαιδεύσεις κι εμπειρία. Ενώ ένα «ακατάστατο» βιογραφικό μπορεί να είναι αρκετό για να περάσει -στην καλύτερη- στο συρτάρι χωρίς δεύτερη σκέψη. Τι σημαίνει όμως όμορφο βιογραφικό; Όμορφο βιογραφικό είναι εκείνο στο οποίο χρησιμοποιείται μία ξεκούραστη γραμματοσειρά με κοινή στοίχιση σε όλο το έγγραφο. Υπάρχουν επισημάνσεις και bullets ώστε να είναι ξεκούραστο για τον αναγνώστη. Τα όρια μεταξύ των πληροφοριών είναι ευδιάκριτα. Η φωτογραφία είναι πλέον απαραίτητη, οπότε επιλέξτε μία τύπου διαβατηρίου (λευκό ή γκρι φόντο, ανφάς με ήσυχα ρούχα). 


     Ξεκινώντας το βιογραφικό μας παραθέτουμε τις απαραίτητες προσωπικές μας πληροφορίες και τα στοιχεία επικοινωνίας. Τα αγόρια καλό είναι να αναφέρουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις είτε είναι εκπληρωμένες είτε όχι. 

Πως πρέπει να είναι το βιογραφικό μας

 

     Συνεχίζουμε παραθέτωντας τις πληροφορίες για την εκπαίδευσή μας, ταξινομώντας τις με χρονολογική σειρά και ξεκινώντας από τις πιο πρόσφατες. Όταν πρόκειται για θέση η οποία απαιτεί πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι περιττό να αναφέρουμε πληροφορίες που σχετίζονται με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πως πρέπει να είναι το βιογραφικό μας

 

      Η επαγγελματική εμπειρία είναι το κεφάλαιο εκείνο που μας δυσκολεύει περισσότερο καθώς όταν συντάσσουμε το βιογραφικό μας για κάποια αίτηση εργασίας ή για την πρακτική άσκηση συνήθως δεν έχουμε να αναφέρουμε κάτι εντυπωσιακό. Σε αυτό το σημείο «εκμεταλλευόμαστε» την όποια εμπειρία μπορεί να έχουμε όπως πρακτική άσκηση, κλινικές, εθελοντική εργασία. Αναφέρουμε το αντικείμενο και τις αρμοδιότητες μας χωρίς περιττές πληροφορίες αλλά συνοπτικά και ουσιαστικά. Πολύ σημαντική είναι η αναφορά του ονοματεπώνυμου και των στοιχείων επικοινωνίας των προηγούμενων εργοδοτών, υπευθύνων, εποπτών. Η ταξινόμηση εξακολουθεί να είναι η ίδια, ξεκινάμε από την πιο πρόσφατη. 

Πως πρέπει να είναι το βιογραφικό μας

     Η συνεχής επιμόρφωση είναι εξίσου σημαντική με την εργασιακή εμπειρία καθώς επισημαίνεται το ενδιαφέρον μας για την επιστήμη την οποία ακολουθούμε. Στην περίπτωση που η επιμόρφωση είναι εκτενής την παρουσιάζουμε ανά έτος. Στην περίπτωση που δεν έχουμε παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια ακόμη τα ταξιμονούμε ανά μήνα κι έτος. Σε όλες τις περιπτώσεις εστιάζουμε στο είδος της εκπαίδευσης, το θέμα κι αναφέρουμε πάντα τον εισηγητή. Η ταξινόμηση παραμένει ίδια, ξεκινάμε από την πιο πρόσφατη. 

Πως πρέπει να είναι το βιογραφικό μας

     Προς το τέλος του βιογραφικού αναφέρουμε τις γνώσεις ξένων γλωσσών που έχουμε μαζί με τις πιστοποιήσεις (όταν υπάρχουν) καθώς και τις γνώσεις η/υ. Καθόλου ασήμαντο δεν είναι να αναφέρουμε τα ενδιαφέροντά μας, τα οποία είναι απαραίτητο να έχουν άμεση ή έστω έμμεση σχέση με τη θέση την οποία διεκδικούμε. 

Πως πρέπει να είναι το βιογραφικό μας

 

     Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η βασική δομή του βιογραφικού σημειώματος ενος συναδέλφου λογοθεραπευτή. Στο διαδίκτυο θα βρούμε κι εφαρμογές κι έτοιμες φόρμες στις οποίες απλά συμπληρώνουμε τα παραπάνω στοιχεία. Ωστόσο ένα βιογραφικό το οποίο έχουμε επιμεληθεί εμείς οι ίδοι περιέχει στοιχεία της προσωπικότητάς μας. 

 

 «Η πνευματική δημιουργός αυτού του κειμένου, παραχωρεί την άδεια αναδημοσίευσης- αναπαραγωγής του, σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, υπό την προϋπόθεση αναδημοσίευσης ολόκληρου του κειμένου και όχι της τμηματικής- αποσπασματικής αναδημοσίευσης με αναφορά στη δημιουργό.»

Share this post: 

FOLLOW US

Το κέντρο λογοθεραπείας "The Pandas - Ουσάκοβα Ξένια" στην Κατερίνη ασχολείται με την αποκατάσταση διαταραχών επικοινωνίας, διαταραχών λόγου και ομιλίας, άρθρωσης και φωνολογίας και την αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα αξιολογητικά εργαλεία και νέες θεραπευτικές μεθόδους.

Newsletter

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter και θα ενημερώνεστε για τα νέα μας!!

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Κέντρο Λογοθεραπείας | The Pandas | Ουσάκοβα Ξένια

25ης Μαρτίου 15, Κατερίνη, 60132

+30 2351 400218

+30 2351 400218

info[a]the-pandas.gr

www.the-pandas.gr