+30 2351 400218

info[a]the-pandas.gr

- Κυρία Ξένια, γιατί έχεις τόσα πολλά παιχνίδια;

- Κυρία Ξένια, γιατί έχεις τόσα πολλά παιχνίδια;

- Κυρία Ξένια, γιατί έχεις τόσα πολλά παιχνίδια;

«Κυρία Ξένια, γιατί έχεις τόσα πολλά παιχνίδια;» είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση που ακούω στο γραφείο από τα μπιζουδάκια μου. Η αλήθεια είναι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, παίζω! Η αγάπη μου για το παιχνίδι είναι εκείνη που με οδήγησε να εφαρμόσω μια πιο παιχνιδιάρικη θεραπευτική προσέγγιση στα παιδιά. Δυστυχώς τα παιδιά σήμερα περνούν πολύ χρόνο μπροστά σε μία οθόνη χάνοντας την επαφή με τα παραδοσιακά παιχνίδια. Πολλές φορές και εμείς οι ίδιοι προκειμένου να ξεκλέψουμε χρόνο προτρέπουμε τα παιδιά να ασχοληθούν με το tablet ή το κινητό. Το πλεονέκτημα της οθόνης σ’ αυτή την περίπτωση είναι πως το παιδί μπορεί να τη χειριστεί μόνο του, δεν προσφέρει όμως τίποτα άλλο σ’ αυτήν την ηλικία. Το παιχνίδι από την άλλη είναι τρόπος έκφρασης, μέσο μάθησης και δίοδος εκτόνωσης για τα παιδιά. 

Πρόσφατα ανακάλυψα την εταιρεία «Orchard Toys» με τα απίθανα παιχνίδια της. Η Orchard Toys είναι εταιρεία βραβευμένων παιχνιδιών με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διαθέτει παιχνίδια για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με όμορφη εικονογράφηση και αναλυτικές εκπαιδευτικές οδηγίες. Τα παιχνίδια της Orchard Toys στοχεύουν στην ανάπτυξη της κατανόησης μέσω της δομής τους για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, στην ενίσχυση κοινωνικών δεξιοτήτων μέσω της συνεργασίας και της ανταλλαγής, στη βελτίωση δεξιοτήτων μάθησης μέσω των εκπαιδευτικών διαδικασιών, στη γλωσσική ανάπτυξη μέσω της ποικίλης θεματολογίας και στην εξάσκηση του οπτικοκινητικού συντονισμού μέσω του υλικού και τον χρωμάτων που χρησιμοποιούνται. Το κύριο χαρακτηριστικό τους όμως είναι η ισορροπία μεταξύ της εκπαίδευσης και της διασκέδασης.


Πολλά από τα παιχνίδια της Orchard Toys βρίσκονται ήδη στο γραφείο μου και μου έχουν λύσει τα χέρια στις συνεδρίες με τα μπιζουδάκια μου. Παρακάτω θα βρείτε μια προσωπική επιλογή παιχνιδιών της Orchard Toys και των τομέων που ενισχύουν:

ταύτιση

Orchard Toys

 

αντιστοίχιση 

Orchard Toys

παρατηρητικότητα

Orchard Toys

αρίθμηση

Orchard Toys

 αφαιρετική σκέψη

Orchard Toys

 λεξιλόγιο

Orchard Toys

οπτικοκινητικός συντονισμός

Orchard Toys

Ένα ακόμη πλεονέκτημα των παιχνιδιών της Orchard Toys είναι πως ένα παιχνίδι μπορεί να έχει έναν εκπαιδευτικό στόχο αλλά ενισχύει πολλές δεξιότητες παράλληλα. Επίσης, υπάρχει μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών για κάθε εκπαιδευτικό στόχο. Επιπρόσθετα, πολλά από τα παραπάνω παιχνίδια μπορούν να αντικαταστήσουν την οθόνη αφού το παιδί μπορεί να ασχοληθεί μόνο του με αυτά, χωρίς την παρουσία ενήλικα. Τέλος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με την ίδια ευχέρεια από γονείς, εκπαιδευτικούς και θεραπευτές μαζί με το παιδί λόγω των καλογραμμένων οδηγιών και του ανθεκτικού υλικού κατασκευής. 

Τα παιχνίδια της Orchard Toys τα προμηθεύομαι από τη My Sunshine! Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της My Sunshine για αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε παιχνίδι και αποκτήστε το χωρίς δεύτερη σκέψη, σας τα συστήνω ανεπιφύλακτα! 

Play is the brain's favorite way of learning (Diane Ackerman).

 

 

«Η πνευματική δημιουργός αυτού του κειμένου, παραχωρεί την άδεια αναδημοσίευσης- αναπαραγωγής του, σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, υπό την προϋπόθεση αναδημοσίευσης ολόκληρου του κειμένου και όχι της τμηματικής- αποσπασματικής αναδημοσίευσης.»

Share this post: 

FOLLOW US

Το κέντρο λογοθεραπείας "The Pandas - Ουσάκοβα Ξένια" στην Κατερίνη ασχολείται με την αποκατάσταση διαταραχών επικοινωνίας, διαταραχών λόγου και ομιλίας, άρθρωσης και φωνολογίας και την αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα αξιολογητικά εργαλεία και νέες θεραπευτικές μεθόδους.

Newsletter

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter και θα ενημερώνεστε για τα νέα μας!!

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Κέντρο Λογοθεραπείας | The Pandas | Ουσάκοβα Ξένια

25ης Μαρτίου 15, Κατερίνη, 60132

+30 2351 400218

+30 2351 400218

info[a]the-pandas.gr

www.the-pandas.gr