+30 2351 400218

info[a]the-pandas.gr

Καμία διαταραχή δεν μας εμποδίζει να γίνουμε ευτυχισμένοι!

Καμία διαταραχή δεν μας εμποδίζει να γίνουμε ευτυχισμένοι!

Καμία διαταραχή δεν μας εμποδίζει να γίνουμε ευτυχισμένοι!

Η επιτυχία και η ευτυχία του ανθρώπου είναι καθαρά προσωπική του υπόθεση! Το πόσο θέλουμε να επιτύχουμε σε κάτι εξαρτάται από τη θέληση μας και την επιμονή μας. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κατορθώσει αξιοσημείωτα επιτεύγματα παρόλο που τους «συνόδευε» και μια διαταραχή.

Ed Sheeran (Τραυλισμός) – Τραγουδιστής

Ed Sheeran


Ο «τραυλισμός» περιγράφει τις δυσρυθμίες στη φυσιολογική ροή της ομιλίας που δεν ανταποκρίνονται στην ηλικία του παιδιού. Συχνά συνοδεύονται από αντανακλαστικές συσπάσεις του προσώπου και σε ορισμένες περιπτώσεις και από απώλεια ελέγχου του ρυθμού της αναπνοής. Ωστόσο ο τραυλισμός δεν εμπόδισε τον Ed Sheeran να γίνει ένας σπουδαίος τραγουδιστής, στιχουργός, μουσικός και παραγωγός.

Michael Phelps (ΔΕΠ- Υπερκινητικότητα) - Ολυμπιονίκης στο άθλημα της κολύμβησης

Michael Phelps 

 

Η «Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητα» είναι η δυσκολία που αντιμετωπίζουν μερικά άτομα με την προσήλωση της προσοχής τους σε μία δραστηριότητα ενώ ενδέχεται, παράλληλα, να εμφανίζουν σωματική υπερδραστηριότητα. Μολονότι ο Michael Phelps διαγνώστηκε με ΔΕΠ-Υ στην ηλικία των 9 ετών, ως την ηλικία των 32 είχε ήδη 28 μετάλλια εκ των οποίων τα 23 είναι χρυσά.

Pablo Pineda (Σύνδρομο Down) – Δάσκαλος

 Pablo Pineda

Το «Σύνδρομο Down» περιγράφει μια χρωμοσωμική ανωμαλία, που περικλείει ένα σύνολο χαρακτηριστικών που αφορούν παρεκκλίσεις στη σωματική διάπλαση, τη νοητική ανάπτυξη και την ψυχοκοινωνική εξέλιξή τους. Το σύνδρομο Down δεν εμπόδισε τον Pablo Pineda να γίνει ηθοποιός και να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Παιδαγωγικό τμήμα και να συνεχίσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία.

David Beckham (Σύνδρομο Tourette) - Ποδοσφαιριστής

 David Beckham

 

Το «Σύνδρομο Tourette» είναι μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την παρουσία πολλαπλών κινητικών και φωνητικών τικ. Με αυτό το σύνδρομο ο David Beckham έκανε 20ετή καριέρα στο ποδόσφαιρο, παίζοντας σε κορυφαίες ομάδες και κατακτώντας το πρωτάθλημα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (Αγγλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Γαλλία).

Tom Cruise (Δυσλεξία) – Ηθοποιός

Tom Cruise


Η «Δυσλεξία» περιγράφει τη δυσκολία ενός παιδιού (με φυσιολογική νοημοσύνη) να αποκτήσει ορισμένες φωνολογικές, γραφο-φωνημικές δεξιότητες (ανάγνωση, ορθογραφημένη γραφή) ή και άλλες δεξιότητες (αριθμητικές, κ.α). Μπορεί η Δυσλεξία να δυσκόλευε τον Tom Cruise στην ακαδημαϊκή του πορεία όμως έγινε ένας βραβευμένος με Χρυσές Σφαίρες ηθοποιός.

Stevie Wonder (Τυφλότητα) - Μουσικός

Stevie Wonder


Ο Stevie Wonder παρόλο που είναι τυφλός σχεδόν από τη μέρα που γεννήθηκε υπέγραψε το πρώτου το συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρία στην ηλικία των 11 ετών. Συνεχίζει να ερμηνεύει και να ηχογραφεί τραγούδια μέχρι και σήμερα!

Stephen Hawking (Νόσος Κινητικού Νευρώνα) – Θεωρητικός Φυσικός

Stephen Hawking


Η «Νόσος Κινητικού Νευρώνα» είναι εκφυλιστική διαταραχή του νευρικού συστήματος. Η νόσος χαρακτηρίζεται από σπαστικότητα, δεσμιδώσεις και προοδευτική μυϊκή αδυναμία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δυσκολία στην ομιλία, κατάποση και εν τέλει στην αναπνοή. Ο Stephen Hawking διαγνώστηκε με τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα σε ηλικία 21 ετών, οι γιατροί του έδιναν 2 χρόνια ζωής, ο Hawking διέψευσε τους γιατρούς γιορτάζοντας πρόσφατα τα 76 γενέθλιά του! Μέσα σε αυτά τα 55 χρόνια έχει τιμηθεί με παραπάνω από 20 βραβεύσεις και αξιώματα για τα συγγραφικά του έργα και όχι μόνο.

Agatha Christie (Επιληψία) – Συγγραφέας

Agatha Christie 

 

Η «Επιληψία» περιγράφει μια ομάδα από διαφορετικές διαταραχές που έχουν ως κοινό σημείο τους επαναλαμβανόμενους παροξυσμούς με αιφνίδια, υπέρμετρη και ανώμαλη εκφόρτιση εγκεφαλικών νευρώνων. Οι επιληπτικοί παροξυσμοί μπορεί να προκαλούν σπασμούς ή και οπτικές, ακουστικές ή οσφρητικές ψευδαισθήσεις. Η Επιληψία δεν κωλυσιέργησε την επιτυχημένη της πορεία στο αστυνομικό μυθιστόρημα. Ήταν μάλιστα ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς στην εξέλιξη του λογοτεχνικού αυτού ρεύματος.

Δεν έχει σημασία ποιος είσαι ή από πού έρχεσαι, αν έχεις ένα όνειρο δεν υπάρχει κάποιος ή κάτι που θα σε εμποδίσει από το να το επιτύχεις!

«Ο πνευματικός δημιουργός αυτού του κειμένου, παραχωρεί την άδεια αναδημοσίευσης-αναπαραγωγής του, σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο, υπό την προϋπόθεση αναδημοσίευσης ολόκληρου του κειμένου και όχι της τμηματικής-αποσπασματικής αναδημοσίευσης.»

Share this post: 

FOLLOW US

Το κέντρο λογοθεραπείας "The Pandas - Ουσάκοβα Ξένια" στην Κατερίνη ασχολείται με την αποκατάσταση διαταραχών επικοινωνίας, διαταραχών λόγου και ομιλίας, άρθρωσης και φωνολογίας και την αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα αξιολογητικά εργαλεία και νέες θεραπευτικές μεθόδους.

Newsletter

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter και θα ενημερώνεστε για τα νέα μας!!

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Κέντρο Λογοθεραπείας | The Pandas | Ουσάκοβα Ξένια

25ης Μαρτίου 15, Κατερίνη, 60132

+30 2351 400218

+30 2351 400218

info[a]the-pandas.gr

www.the-pandas.gr